اهداف، چشم انداز و مسئولیت مرکز

هدف کلی:

گسترش پژوهش در زمینه کاهش بار ناشی از بیماریهای مزمن، اختلالات عملکردی و روان تنی و همچنین بهبود ارائه خدمات به این دسته از بیماران در جهت کاهش افت عملکردی وازکار افتادگی

اهداف اختصاصی:

G1 - توسعه تحقیقات کاربردی در زمینه پزشکی روان تنی و استفاده از نتایج حاصل از این پژوهش­ها در جهت ارتقای سلامت جامعه و بخصوص بیماران مزمن با اختلالات عملکردی

G2 - ارتقا سطح کمی و کیفی پژوهش در راستای لاین تحقیقاتی مرکز

G3 - بهبود ارائه خدمات به بیماران روان تنی و کاهش آمار مراجعات مکرر و کاهش ناتوانی و زمان بازگشت به کار

G4 - مشاركت فعال در امر آموزش و تربيت نيروهاي متخصص و كارآمد در زمينه­هاي فوق و هدايت پايان­نامه­هاي رزيدنتي و PHD و دكتراي عمومي در راستایاولويت­هاي تحقيقاتي مركز

چشم انداز:

ما برای تبدیل شدن به یکی از قطب­های برتر پژوهش و تحقیق در زمینه پزشکی روان تنی در پنج سال آینده تلاش می­کنیم، به گونه­ای که آمار این مرکز در مجامع داخلی و بین المللی مورد استناد قرار بگیرد. همچنین یکی دیگر از اهداف پنج ساله ما بهبود ارائه خدمات به بیماران مختلف روان تنی و در نتیجه کاهش مراجعات مجدد، بهبود ناتوانی آنها در عملکردهای مختلف و بازگشت آنها به کار و زندگی روزمره می­باشد. بنابراین: انتظار داریم مرکز تحقیقات، قطب مطالعات و پژوهش­های معطوف به ابعاد زیستی – روانی- اجتماعی – فرهنگی و ... در پزشکی زندگی­گرا و مدرن جامعه باشد؛ لذا این رویکرد بایستی در تمام اجزاء خدمات پزشکی (Medical Practice) نهادینه شود. ضمنا بایستی آموزش دانشجویان و تربیت پزشکان عمومی و متخصصان برای ایجاد نگاه انسان گرایانه (حفظ حرمت و کرامت انسانی) در تمام ابعاد خدمات پزشکی مد نظر باشد.

رسالت مرکز:

مرکز تحقیقات روان تنی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره­گیری از سرمایه­های ارزشمند انسانی با انجام تحقیقات و پژوهش­های مستمر و همکاری با مراکز علمی داخلی و خارجی بر روی بیماری­های روان­تنی، به یافته­ها و اطلاعات علمی قابل اتکایی در راستای شناخت، درمان و بهبود رنج ناشی از این اختلالات در بیماران می­پردازد.

این مرکز علاوه بر موارد فوق الذکر فعالیت­هایی به شرح زیر پیرامون اختلالات روان­تنی ارائه می­دهد:

1. آموزش دستیاران روان­پزشکی، دانشجویان و پزشکان در رشته­های مختلف
  2. برگزاری کارگاه­های آموزشی، کنگره­ها و کنفرانس­های داخلی و بین المللی
  3. همکاری و تبیین اهمیت اختلالات روان­تنی و اقتصاد سلامت جهت سازمان­های بیمه­گر و NGO
  4. برگزاری دوره­های پسا دکترای روان­تنی برای پزشکان عمومی، روانپزشکان و دکترای روانشناسی
  5. انتشار فصلنامه­ها، کتب و مطالب آموزشی