فراخوان پذیرش سومین دوره پسا دکتری آموزشی، پژوهشی پزشکی روان تنی (سایکوسوماتیک)

معرفی دوره پسا دکترای آموزشی پژوهشی پزشکی روان تنی

معرفی دوره

دورۀ پسادکترای پزشکی روان‌تنی برنامه‌ای در جهت رشد مهارت‌های درمانی، مدیریتی و پژوهشی در حوزۀ پزشکی روان‌تنی است. این برنامه رویکردی سیستمی به سلامت و درمان است و سعی در فراهم آوردن زبانی مشترک برای درمانگران در راستای تحقق یک الگوی زیست‌روان‌اجتماعی در نظام خدمات سلامت دارد.

این دوره بر مبنای برنامۀ سطح ۲ آموزش پزشکی روان‌تنی دانشگاه فرایبورگ است که با نظر به نیازهای جامعۀ ایران تکمیل و بومی‌سازی شده است. این طرح بر پایه تفاهم‌نامۀ سه‌جانبه برگزاری دورۀ پسادکترای پزشکی روان‌تنی در ایران، میان گروه پزشکی روان‌تنی دانشگاه فرایبورگ آلمان، مرکز تحقیقات روان‌تنی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مؤسسه علمی تحقیقاتی دانش تندرستی از تاریخ چهاردهم می ۲۰۱۴ میلادی در حال اجراست.

معیارهای پذیرش

۱.      دارا بودن لااقل مدرک دکترای حرفه‌ای پزشکی یا دکترای روان‌شناسی سلامت، بالینی و مشاوره.

۲.      دارا بودن لااقل دوسال سابقۀ کار بالینی.

۳.      ارائه کارنامۀ (CV) آموزشی، پژوهشی و بالینی.

۴.      اولویت با افرادیست که آموزش و فعالیت آنها مرتبط با رشته بوده است.

تبصره: افراد دارای دکترای روان‌شناسی عمومی در صورتی‌که دارای لااقل سه سال سابقه کار رسمی بالینی، گواهی‌های آموزشی و فعالیت‌های پژوهشی مرتبط باشند می‌توانند برای مصاحبه ثبت نام کنند.

توانمندی‌های مورد انتظار

از دانش‌آموختگان این دوره انتظار می‌رود که مهارت‌های زیر را در مراکز آموزشی و درمانی پزشکی روان‌تنی با تأکید بر حوزۀ تخصصی خود بکار گیرند:

۱.      ارزیابی و استدلال بالینی و مدیرت و آموزش سیستمی بیماران (پزشکی، روان‌شناختی، فرهنگی، اخلاقی و معنوی)

۲.      مهارت‌های بالینی اساسی در خانواده‌درمانی، درمان‌ شناختی ـ رفتاری و روان‌پویشی با تأکید بر بیماری‌های شایع روان‌تنی

۳.      تعدیل‌های روان ـ ایمنیPsychoimmune Modulations) )

۴.      کنترل علایم بویژه درد(Symptom Control)

۵.      تغییر باورها و رفتارهای سلامت(Health Belief & Behaviors Change)

۶.      مهارت‌های آموزش جامعه و آموزش‌های گروهی(Community Education)

۷.      تدوین گزارش‌های موردی بالینی (Clinical Case Reports)

جایگاه حرفه‌ای دانش‌آموختگان

۱.      درمان روان‌تنی و مدیریت گروه درمانگران روان‌تنی در مطب‌ها، مراکز مشاوره، درمانگاه ها و بیمارستان‌ها.

۲.      اجرای برنامه‌های آموزشی عمومی سلامت روان‌تنی در مراکزدرمانی، مشاوره و فرهنگی.

۳.      ادارۀ گروه‌های بالینت جهت گروه درمانگران.

راهبردهای آموزشی

این دوره یک دورۀ مهارت‌آموزی بالینی و پژوهشی ۲ ساله ( ۱۴ ماه برنامه آموزشی و ۱۰ ماه پژوهشی) مبتنی بر راهبردهای آموزشی سخنرانی، کارگاه، اتاق آینه، مصاحبه زنده، ایفای نقش، ارائه گزارش‌های موردی، کارگروهی و آموزش‌های گروهی و فردی، گروه‌های بالینت، گروه‌های خوداندیش و سوپرویژن، است.

گواهی پایان دوره

در پایان دوره به افرادی که حضور کامل و مؤثر در دوره داشته و ارزیابی‌ها و آزمون‌ها را با موفقیت پشت سرگذارده‌اند و لااقل یک مقاله نمایه شده در نمایه‌هایISIیا Pub med  یا ۲ مقاله نمایه شده در نمایه های معتبر دیگردر موضوع‌های پژوهشی روان‌تنی ارائه نماید، گواهی "پسادکترای پزشکی روان‌‌تنی و روان درمانی " Postdoctoral certificate in psychosomaticmedicine & psychotherapy" از دانشگاه فرایبورگ آلمان با مهر و امضای گروه روان‌تنی دانشگاه فرایبورگ، مرکز تحقیقات روان‌تنی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مؤسسه علمی تحقیقاتی دانش تندرستی، اعطا می‌شود. برگزارکنندگان دوره هیچ تعهدی در مورد ارزیابی مدرک توسط مراجع داخلی و خارجی و نیز کار دانش آموختگان ندارند.

زمان ثبت نام:

۱ آذر ۱۳۹۵:با ارسال درخواست رسمی، رزومه و شماره تلفن همراه خود به آدرس صندوق پستیالکترونیکیPsrc@mui.ac.ir

۱۴ و ۱۶ دی ماه : مصاحبه با درخواست کنندگان که ساعت و مکان دقیق آن با تماس تلفنی به شما عزیزان اعلام خواهد شد.

شروع دوره جدید: ۱۳ تا ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۵